הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

בלוג

מה אנחנו יודעים על בטטה?

Yossi | 1 דקה קריאה | אוקטובר 8, 2023

הידעתם? הבטטה היא לא פרי ולא ירק, היא שורש.
הבטטה תורבתה על ידי הילידים במרכז וצפון אמריקה כבר בסביבות 2000 לפני הספירה והייתה קיימת גם אצל בני האינקה, היא נקראה בשפת הטאינו – בטטה.

קראו גם – קציצות בטטה ליב

מה אפשר לספר על בטטה?

מיתוסים על בטטה:

  • מיתוס: ערכה הגליקמי של הבטטה גבוה יותר מזה שבתפוח האדמה בשל מתיקותה.
  • מציאות: לא נכון. למרות טעמה המתוק, ערך גליקמי של 51% בלבד, ככל הנראה הודות לכמות הסיבים התזונתיים הגבוהה יותר הנמצאת בו.

יתרונות תזונתיים:

לא הרבה אנשים יודעים זאת, אבל אכילת בטטות עשויה לשפר את הפוריות אצל נשים.
המינונים הגבוהים של ויטמין A הקיימים בבטטה זה הופכים אותה לאידיאלית עבור נשים.
אחד הרכיבים הפעילים שלה הינו חומר מוצא לייצור של הורמונים כגון אסטרוגן ופרוגסטרון.
נעשה בו שימוש לייצור מלאכותי של הורמונים אלה ונוכחותו בצמח יכולה להסביר חלק מן הפעילויות הרפואיות של הצמח.

בטטה בתרבויות שונות:

בסין ויפן היא משמשת למאכל אך גם כצמח מרפא לחיזוק הצ’י – הגברת חיוניות, שיפור עיכול וספיגה, לחלוח מערכת הנשימה ועצירת הפרשות יתר.
היא יכולה להיות חלק מטיפול בשלשולים כרוניים, איבוד משקל, אובדן תיאבון, חולשה, אנמיה, סכרת, שיעול יבש ואסטמה, השתנה תכופה ועוד.

לפי הרפואה המסורתית והאקלקטית יש לה איכויות הנוגדות עווית, ממריצות את פעילות הכבד, נוגדות דלקת ועוד.

קראו גם – המתכונים של ליב | מוצרים טבעוניים