מתכון
עוגת דובדבנים חמצמצה
כמות
זמן הכנה
זמן בישול
45 דקות
מצרכים
- 1 כוס שמן זית אורגני של ליב.
- 150 גרם מחית פיסטוק.
- 3/4 כוס סוכר.
- קורט מלח.
- 1/4 כפית הל.
- 4 ביצים.
- 1 חלמון.
- ½1 כוסות קמח.
- 3 כפות קמח נוספות.
- 1 שקית אבקת אפייה.
- 150 גרם שברי פיסטוקים.
- 1 חב׳ דובדבנים קפואים.
- לקישוט: 150 גר׳ שוקולד לבן.
אופן הכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות ומברישים 4 תבניות מרובעות קטנות או 2 תבניות אינגליש.
מפשירים את הדובדבנים ומסננים מהנוזלים.
טורפים בקערה, לתערובת אחידה, שמן, מחית פיסטוק, סוכר, מלח, הל וביצים.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד להטמעת הקמח.
מוסיפים כף קמח לפיסטוקים ומערבבים יחדיו. מוסיפים 2 כפות קמח לדובדבנים ומקפיצים לציפוי הפרי בקמח.
מקפלים את הפיסטוק והדובדבנים לתוך בלילת העוגה בעדינות.
יוצקים את התערובת לתבניות ודופקים קלות את התבנית על השיש כדי ליישר את התערובת ולהוציא בועות.
אופים 45 דקות או עד שהעוגה יציבה.כשהעוגה מתקררת ממיסים שוקולד לבן ומזלפים על העוגה מפזרים מעט פיסטוקים.