מתכון
מקפא פירות ושקדים
כמות
זמן הכנה
10 דקות
זמן בישול
4 שעות
מצרכים
- לסורבה:
- כוס פירות אורגנים קפואים של ליב.
- 1/2 כוס משקה איזולה שקדים.
- 1/2 1 כוסות קרח.
- לקראמבל:
- 1 כוס קמח כוסמין.
- 1/2 כוס שיבולת שועל עבה.
- 3/4 כוס סוכר חום.
- 1/2 כוס שמן קוקוס.
- לקישוט:
- שקדים מסוכרים. נענע טרייה. גרנולה משיבולת שועל.
אופן הכנה
מכניסים לבלנדר את כל מרכיבי הסורבה- הפירות, החלב והקרח וטוחנים עד למרקם חלק.
מעבירים לכלי שטוח למקפיא. וכל שעה (בערך) מערבבים קלות עם מזלג על מנת שכל השכבות יקפאו).
מכינים את הקראמבל:מערבבים את כל החומרים היבשים של הקראמבל בקערה גדולה ועמוקה ובסוף מוסיפים את שמן הקוקוס.
מתחילים להפריד ולפורר בידיים את הקראמבל לכדי פירורים.
אופים בתנור על 180 מעלות עד שמשחים (בערך 10 דקות). ומקררים בחוץ.
שלב ההרכבה:בקעריות קטנות/ צנצנות אישות, מתחילים ליצור שכבות: קראמבל, פירות אורגניים מוקפאים, סורבה, קראמבל, פירות וחוזר חלילה.