מתכון
לחמניות גבינה טבעוניות
כמות
זמן הכנה
זמן בישול
20 דקות
מצרכים
- 1 קילו קמח
- 12 גר שמרים יבשים
- 80 גרם סוכר
- 70 גרם שמן חמניות
- 1 כפית מלח לא גדושה
- 100 גרם גבינה טבעונית של ליב לבחירה: בסגנון גאודה, בסגנון צ׳דר מעושנת, בסגנון צפתית או בסגנון רוקפור
- 500 מ״ל מים
- טופינג:
- סילאן מדולל טיפה במים
- שומשום לבן/קלוי/שחור/קצח
- לקישוט
אופן הכנה
לשים הכל יחד עד שמתקבלת עיסה אחידה, מכסים את הכלי במגבת ומתפיחים שעה לפחות, עד שהבצק מכפיל את הנפח.
לשים שוב, וקורצים פיסות של כ-100 גר, מגלגלים כדור, מניחים בתוכו חתיכת גבינה ולשים מסביב כלפי פנים בתנועות סיבוביות עד שהגבינה נעלמת בתוך הכדור.
מניחים את הכדורים בתבנית, לא צפופים מדי, כדי שישאר מקום לתפיחה השניה.
כשהבצק מגיע לגודל הרצוי, מברישים סילאן מדולל על כל לחמניה ומפזרים שומשום.
אופים כ- 20 דקות על חום של 180 מעלות.