אופן הכנה
מניחים את אצות הנורי בקערה, מכסים במים בטמפרטורת החדר, ומשרים כ-5 דקות. לאחר מכן, סוחטים ושומרים את מי ההשריה.
טוחנים בפולסים את האצות, הגזר והבצל עד לקבלת מרקם גס, ומעבירים לקערה.
טוחנים את הטופו בבלנדר למשחה חלקה*, ומוסיפים לקערה.
מוסיפים שקדים, קמח מצה, סוכר, מלח-פלפל ומערבבים.
מכניסים למקרר לשעה לפחות, להתמצקות התערובת.
מכינים קציצות בצורת גפילטע, ומניחים בתבנית על נייר אפייה עם מרווחים גדולים.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות (לא טורבו) כ-20 דקות, עד שהקציצות מתייבשות מעט ומתקשות מבחוץ. הופכים אותן בעזרת תרווד ואופים 20 דקות נוספות. מניחים לצינון.
לציר:מכניסים את הרכיבים לסיר גדול, למעט האגר-אגר. מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי.
מסננים, שומרים בצד את הגזר, מחזירים לסיר רק את הנוזלים, ומודדים כמה ציר נותר (אמור להיות 2-2.5 ליטר).
מרתיחים שוב, מוסיפים אגר-אגר על-פי המינון בהוראות היצרן (הכמות משתנה בהתאם למוצר ובהתאם לכמות הנוזלים בסיר), מערבבים היטב ומבשלים ברתיחה במשך 5 דקות.
מסדרים את הקציצות בתבנית עמוקה, עם מרווחים ביניהן, כדי שיהיה מקום לציר.
שופכים את הציר החם על הקציצות הקרות, ונותנים לנוזלים להתקרר לגמרי ולהיקרש לג’לי.
מסדרים את הקציצות בכלי אחר, מעטרים בפרוסות גזר (ששמרנו מהציר), ומצננים במקרר ללילה.
מגישים עם חזרת.