הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

במתכון הזה משתמשים ב:

שמן זית אורגני

  • נישנוש בריא
  • קרקר
  • מתכון
  • פרווה
  • טבעוני
מתכון

קרקר סלק ושמן זית


quantity-ico.svg

כמות

time-ico.svg

זמן הכנה

cooking-time-ico.svg

זמן בישול

מצרכים

  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 150 גרם סלק אדום טרי, מגורר דק
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • 1/4 כוס מים
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כף פלפל שחור

אופן הכנה

מעבירים את הסלק המגורד למעבד מזון, וטוחנים עד לקבלת חתיכות קטנות. מוסיפים את הקמח, שמן הזית, המלח והפלפל השחור, וטוחנים בכמה פולסים.
בהדרגה, מוסיפים את המים, מעט בכל פעם, עד שמתקבל בצק לח אך לא דביק.
מותחים מעט את הבצק על משטח מקומח, ונותנים לו לנוח במשך 10-15 דקות. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, ומגלגלים כל חלק לכדור.
מחממים את התנור ל-230 מעלות. מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח קלות, לעובי של 1 ס”מ. בעזרת גלגלת פיצה חותכים את הבצק לרצועות ואז לקוביות.
אופים כ-20 דק׳ ומעבירים לצינון על רשת.