מתכון
קראמבל דובדבנים חמוצים ופטל
כמות
זמן הכנה
10 דקות
זמן בישול
מצרכים
- 4 קופסאות פרי שאוהבים (בתמונה פטל ודובדבנים חמוצים)
- 1 כף סוכר
- לקראמבל:
- 100 גרם קמח
- 50 גרם חמאה / או תחליף חמאה
- 50 גרם סוכר
אופן הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מפשירים את הפירות ומסננים את הנוזלים.
מערבבים את הפרי עם כף סוכר.
משמנים בחמאה 4 כלים אישיים
ומניחים בתוכם את הפירות.
מניחים בקערה את מרכיבי הקראמבל ולשים אותם בעזרת קצות האצבעות עד לקבלת מרקם פירורי.
אופים מעט את פרורי הקראמבל (כדי לייבש ולהשחים אותם)
על תבנית מרופדת בנייר אפייה כ-15 דקות על חום של 180 מעלות,
מפזרים את הקראמבל מעל הפירות ומכניסים לתנור.
אופים-30-40 דקות עד שהמאפה מזהיב.
מגישים עם כדור גלידת וניל.