הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

במתכון הזה משתמשים ב:

פטל אורגני מוקפא, ביצים אורגניות

  • חלבי
  • מיקס פירות יער אורגני מוקפא
מתכון

פחזניות ברוטב פירות יער אורגניים


quantity-ico.svg

כמות

time-ico.svg

זמן הכנה

cooking-time-ico.svg

זמן בישול

55 דקות

מצרכים

  • 125 מ"ל חלב
  • 125 מ"ל מים
  • 112 גרם חמאה
  • 15 גרם סוכר
  • 3 גרם מלח
  • 150 גרם קמח
  • 240 גרם ביצים
  • 250 גרם פטל
  • 250 גרם סוכר
  • 500 מ"ל (2 יח׳ שמנת מתוקה)

אופן הכנה

לסיר מכניסים את החלב, מים, סוכר, מלח והחמאה. מחממים עד שהחמאה נמסה לחלוטין ואז מביאים לרתיחה.
מיד עם הרתיחה שופכים בבת אחת את כל הקמח לסיר ומערבבים בנמרצות עד קבלת בצק שנפרד מהדפנות ומשאיר אותן נקיות אך משאיר שאריות שנדבקו (לא נשרפו) בתחתית הסיר.
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד קירור הבצק לחום גוף.
טורפים את הביצים ומוסיפים מעט כל פעם, יש לחכות להטמעה מלאה של הביצים כל פעם.
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר כוכב ומזליפים בגודל הרצוי. יש להשאיר רווח בין אחת לשניה.
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, (רצוי ללא מאורר – טורבו) למשך כ-40 דקות.
לאחר השחמה טובה פותחים את דלת התנור מורידים את הטמפרטורה ל-120 מעלות וממשיכים לייבש את הפחזניות כ- 15 דקות.
* חשוב- אין לפתוח את דלת התנור בחצי שעה הראשונה. מוציאים את הפחזניות מהתנור ומצננים לטמפרטורת חדר
רוטב פירות יער: מבשלים יחד את הפירות והסוכר על אש נמוכה כחצי שעה או עד הסמכה. רצוי לא לערבב על מנת לא לשבור את הפרי.
ניתן לשים מעט מהנוזל על צלחת קפואה על מנת לבדוק את הסמיכות לאחר הקירור.
לקרר (לא במקרר) עד לטמפרטורת חדר.
לקרם: מקציפים יחד את השמנת המתוקה יחד עם האינסטנט פודינג וניל עד קבלת קצפת יציבה.
להרכבה: פותחים את ראש הפחזניות, קורצים עיגול הקטן במעט מקוטר הפחזניה ומאבקים באבקת סוכר,
בעזרת כפית לוקחים מעט מנוזל הפטל ומורחים לתוך שקית זילוף עם צנטר כוכב וממלאים בקרם עד גובה מריחת נוזל הפטל.
מזליפים לגוף הפחזניה, מעטרים בפטלים ומניחים מעל את ״כובע״ הפחזניה.