הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

  • ביצים אורגניות
  • ממרח קשיו בסגנון גבינת שמנת
  • מיקס פירות יער אורגני מוקפא
  • חלבי
מתכון

פאי פילו גבינה ופירות יער


quantity-ico.svg

כמות

time-ico.svg

זמן הכנה

cooking-time-ico.svg

זמן בישול

מצרכים

  • 4 כפות חמאה מומסת
  • 9 עלי פילו
  • 1 ק״ג גבינת ריקוטה או ממרח קשיו בסגנון גבינת שמנת של ליב.
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה / צמחית
  • 1/2 כוס סוכר
  • 4 ביצים אורגניות שלמות
  • 2 חלמונים
  • 1 לימון- גרידה ומיץ
  • 1 חב׳ פירות יער
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה

על משטח עבודה מניחים עלה פילו ומורחים בחמאה מומסת
מניחים עליו עלה נוסף מרוח בחמאה,
וחוזרים על הפעולה עם עוד 6 עלים.
מעבירים את עלי הפילו לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס״מ
שומרים בצד 2 עלים נוספים
במעבד מזון טוחנים בפולסים את גבינת הריקוטה והשמנת המתוקה
מוסיפים את הביצים, הסוכר, והלימון (מיץ וגרידה) ומעבדים בפולסים עד איחוד
מוסיפים 3/4 מתכולת קופסת פירות היער, רבע נוסף שומרים לקישוט.
שופכים את מסת הגבינה לתבנית המרופדת בעלי פילו ומשטחים
מורחים את עלי הפילו הנותרים בחמאה מומסת ומניחים מעל.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כשעה, מכבים את התנור ומשאירים בתנור עם דלת פתוחה כחצי שעה נוספת, מוציאים ומצננים לטמפרטורת חדר.
מקשטים בפירות יער, זורים מעט אבקת סוכר ומגישים.