הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

  • דומדמניות אדומות אורגניות מוקפאות
  • פרווה
  • טבעוני
  • קינוח
מתכון

מלבי דומדמניות אדומות


quantity-ico.svg

כמות

time-ico.svg

זמן הכנה

cooking-time-ico.svg

זמן בישול

מצרכים

  • למלבי
  • 1 ‎‏ליטר משקה שקדים בריסטה / משקה קוקוס איזולה
  • 80 ‎גרם (1/4 כוס) סירופ מייפל טבעי
  • ‎80 גרם (1/2 כוס + 1 כף) קורנפלור
  • לרוטב דומדמניות
  • 250 ‎גרם דומדמניות אדומות אורגניות מוקפאות‎.‎
  • 250 ‎גרם סוכר / סוכר קנים אורגני
  • הגשה: שקית פיסטוקים קלויים.‏

אופן הכנה

‎ ‎מכינים את מלבי: שמים בסיר בינוני את משקה הקוקוס/ שקדים (שומרים כוס אחת בצד) והמייפל, ‏מערבבים ומביאים לרתיחה תוך ערבוב‎.‎
מערבבים בקערית את המשקה ששמרנו והקורנפלור, עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים‎.‎‏
ברגע שמשקה הקוקוס שקדים שבסיר רתח, מוסיפים לסיר את תערובת הקורנפלור ומערבבים היטב. ‏ממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות תוך ערבוב, עד המלבי מתחיל להסמיך‎.‎
אופן הכנה רוטב דומדמניות
מבשלים יחד את הפירות והסוכר על אש נמוכה כחצי שעה או עד הסמכה. רצוי לא לערבב על מנת לא ‏לשבור את הפרי‎.‎
ניתן לשים מעט מהנוזל על צלחת קפואה על מנת לבדוק את הסמיכות הרצויה‎.‎
לקרר בטמפרטורת החדר‎.‎
מחלקים את התערובת בין כוסות הגשה ומצננים תחילה על השיש, ולאחר מכן מעבירים למקרר לשעה ‏לפחות‎.‎
‎מרכיבים את הקינוח: יוצקים בערך כף מהרוטב על המלבי, מקשטים בשקדים קצוצים, פטל טרי ועלי ‏נענע ומגישים. ‎