הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

במתכון הזה משתמשים ב:

גבינה טבעונית בסגנון גאודה, בסגנון צ׳דר בסגנון צפתית או בסגנון רוקפור, סילאן

  • סילאן טבעי בבקבוק לחיץ
  • גאודה טבעונית
  • צ'דר מעושנת טבעונית
  • צפתית טבעונית
  • רוקפור טבעונית
  • פרווה
  • טבעוני
מתכון

לחמניות גבינה טבעוניות


quantity-ico.svg

כמות

time-ico.svg

זמן הכנה

cooking-time-ico.svg

זמן בישול

20 דקות

מצרכים

  • 1 ‎קילו קמח
  • ‎12 גר שמרים יבשים
  • ‎80 גרם סוכר
  • ‎70 גרם שמן חמניות
  • 1 ‎כפית מלח לא גדושה
  • ‎100 גרם גבינה טבעונית של ליב לבחירה: בסגנון גאודה, בסגנון צ׳דר מעושנת, בסגנון צפתית או בסגנון רוקפור
  • ‎500 מ״ל מים
  • ‎טופינג:
  • ‎סילאן מדולל טיפה במים
  • ‎שומשום לבן/קלוי/שחור/קצח
  • ‎לקישוט

אופן הכנה

‎לשים הכל יחד עד שמתקבלת עיסה אחידה, מכסים את הכלי במגבת ומתפיחים שעה לפחות, עד שהבצק מכפיל את הנפח.
‎לשים שוב, וקורצים פיסות של כ-100 גר, מגלגלים כדור, מניחים בתוכו חתיכת גבינה ולשים מסביב כלפי פנים בתנועות סיבוביות עד שהגבינה נעלמת בתוך הכדור.
‎מניחים את הכדורים בתבנית, לא צפופים מדי, כדי שישאר מקום לתפיחה השניה.
‎כשהבצק מגיע לגודל הרצוי, מברישים סילאן מדולל על כל לחמניה ומפזרים שומשום.
אופים כ- 20 דקות על חום של 180 מעלות.