הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

במתכון הזה משתמשים ב:

פירות יער אורגניים מוקפאים,רסק תפוחים

  • חלבי
מתכון

גאלט כוסמין לבן, פירות יער וקרם שקדים


quantity-ico.svg

כמות

time-ico.svg

זמן הכנה

cooking-time-ico.svg

זמן בישול

40-50 דקות

מצרכים

  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח כוסמין לבן.
  • 2 כפות סוכר חום.
  • 100 גרם חמאה קרה.
  • ½ כפית אבקת אפייה.
  • קורט מלח.
  • 5 כפות מים.
  • לקרם שקדים:
  • 150 גרם שקדים טחונים.
  • 40 גרם אבקת סוכר.
  • ½ כפית מחית וניל.
  • 100 גרם רסק תפוחים של “ליב”.
  • קורט מלח.
  • חבילה של פירות יער קפואים של “ליב”.
  • חופן גפרורי שקדים/ שקדים פרוסים.

אופן הכנה

נשים בקערה את כל מרכיבי הבצק מלבד המים, חשוב להקפיד שהחמאה תהיה קרה ולא רכה.
נפורר בידיים לקבלת פירורים לחים ונתחיל להוסיף את המים, כל פעם כף אחת, עד שהבצק מתגבש.
נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונשלח למנוחה של חצי שעה. בזמן הזה נכין את קרם השקדים, נערבב את כל המצרכים יחד ונניח בצד.
על נייר אפייה מקומח מעט נפתח את הבצק בעזרת מערוך ליריעה גדולה ודקה אך לא מדי.
נמרח את קרם השקדים על הבצק, שימו לב לשמור 2-3 ס”מ רווח מהשוליים.
נפזר קופסא שלמה של פירות יער קפואים על קרם השקדים.
ניעזר בנייר האפייה וכל פעם נקפל חלק מהשוליים למרכז הגאלט.
נפזר מעל הפירות גפרורי שקדים/ שקדים פרוסים.
נכניס לתנור שחומם מראש על 190 מעלות סטטי (לא טורבו) ל40-50 דקות עד שהבצק זהוב.
יש להמתין לפני שפורסים שהגאלט יתייצב מעט.