הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

  • פרווה
  • טבעוני
  • תות שדה אורגני מוקפא
מתכון

בלינצ’ס מתוק פרווה


quantity-ico.svg

כמות

time-ico.svg

זמן הכנה

cooking-time-ico.svg

זמן בישול

מצרכים

  • לעלים
  • 2 כוסות קמח כוסמין לבן
  • 1⁄2 חבילה אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 2 כפות סוכר קנים
  • 1 כף שמן
  • 2 וחצי כוסות מים
  • שמן לטיגון
  • למלית:
  • 1 חב' גבינת קשיו
  • 2 כפות סוכר גרידת לימון (מלימון שלם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1⁄2 כוס צימוקים / חמוציות (לא חובה)
  • לרוטב תותים:
  • 1 חב׳ תות קפוא
  • 1/2 כוס סוכר קנים
  • לבשל התותים עם הסוכר עד שהתותים רכים ונשארו נוזלים.

אופן הכנה

מערבבים את חומרי הבלילה לפי הסדר בקערה עד לקבלת בלילה נוזלית אחידה.
מחממים מחבת ומשמנים קלות.
כשהמחבת חמה, לוקחים מהבלילה בעזרת מצקת ויוצקים למרכז המחבת. מסובבים את המחבת כך שנוצרת שכבה דקה מאוד של הבלילה, המכסה את כל פני המחבת.
לאחר כדקה, הופכים בזהירות ומטגנים למשך מספר שניות על הצד השני. מוציאים ומצננים.
מטגנים את יתר הבלינצ’ס באותו האופן עד לגמר הבלילה.
מערבבים את חומרי המלית לבלילה אחידה.
מניחים כף גדושה מהמלית כסנטימטר מצדו האחד של כל בלינצ’ס ומגלגלים.
מצננים במקרר לכמה שעות.