טופו הוא מוצר מזון טבעוני המבוסס על פולי סויה. מכינים אותו על ידי השרייה ובישול של הפולים, טחינתם והפקת "חלב סויה", ולאחר מכן מקרישים את החלב בעזרת חומרים טבעיים (כמו מלחי סידן או מגנזיום). התוצאה היא גוש לבן ורך, המזכיר במרקמו גבינה טרייה. ל - טופו ערך תזונתי גבוה הוא מקור מצוין לחלבון מלא, סידן וברזל, דל בשומן רווי וללא כולסטרול. בזכות טעמו הניטרלי הוא סופג היטב טעמים מ - תיבול, רטבים ובישול, לכן מתאים למגוון רחב של מנות: מוקפצים, מרקים, סלטים, תבשילים ואף קינוחים.
כבר שנים ארוכות שיש לטופו שם של מזון טבעוני שאינו מעובד, בעל ערך חלבוני גבוה, ובמשך שנים רבות נתפס כ"שריף" הקהילה הטבעונית. יאמר לזכותו שעם השנים הוא השיל מעצמו את ייעודו הטבעוני, (למרות שלא השתנה דבר בהרכבו), וכיום הפך לפופולרי ונמצא במקרר של קהל צרכנים לא מבוטל. בין אם מאידיאולוגיה טבעונית, התאהבות בחומר הגלם, או הרצון להרחיב את מנעד האפשרויות, אין ספק שהטופו כבש את הצרכן הישראלי. לליב 3 סוגי טופו: טבעי, אורגני ורך, והוא מגיע בקוביות של 300 גרם אבל גם באריזת חיסכון ייחודית של 500 גרם השומרת על טריות המוצר.
קראו גם - מתכוני טופו | המזווה של ליב