הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

במתכון הזה משתמשים ב:

  • טופו אורגני
  • טופו
  • טופו טבעי
מתכון

סלט טופו אסייתי עם ירקות ורוטב בוטנים


quantity-ico.svg

כמות

time-ico.svg

זמן הכנה

cooking-time-ico.svg

זמן בישול

מצרכים

  • לסלט:
  • 200 גרם טופו
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 שן שום כתושה
  • חתיכת ג'ינג'ר טרי (כ־1 ס"מ), כתושה
  • 1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות
  • 1 מלפפון, חתוך לקוביות
  • 1 אבוקדו בשל, חתוך לקוביות
  • ½ כוס אדממה מבושלת
  • רבע כרוב כרוב לבן, חתוך לקוביות גדולות, צלוי בתנור
  • 2 כפות בוטנים קלויים / אגוזי קשיו (לא חובה, לקראנץ')
  • לרוטב:
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 3 כפות שמן שומשום
  • ½ פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק
  • 1 כף חמאת בוטנים (חלקה)
  • ½ כפית ג'ינג'ר כתוש
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

אופן הכנה

  1. משרים את הטופובקערה מערבבים סויה, צילי מתוק, שום וגינגר. מניחים את קוביות הטופו במרינדה למשך 20 דקות לפחות.
  2. קולים את הטופומסדרים את הטופו על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־20 דקות, עד להשחמה עדינה.
  3. צולים את הירקותאת הבטטה והכרוב צולים בנפרד בתנור עד שהבטטה רכה וזהובה והכרוב מקבל צריבה קלה.
  4. מכינים את הרוטבמערבבים היטב את כל חומרי הרוטב עד לקבלת תערובת חלקה. אם סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט מים חמים.
  5. מרכיבים את הסלטבקערה גדולה שמים בטטה צלויה, כרוב, אדממה, מלפפון ואבוקדו. מוסיפים את הטופו הקלוי.
  6. מגישיםיוצקים מעל את הרוטב, מערבבים בעדינות ומפזרים בוטנים/קשיו מעל לקראנץ‘.

טיפ:

אפשר להגיש את הסלט קריר או פושר. מתאים כארוחת ערב קלה או כתוספת עשירה לאירוח.