מתכון
מרק עדשים צהובות וגבינה בסגנון פטה
כמות
זמן הכנה
זמן בישול
30 דקות
מצרכים
- 300 גרם עדשים צהובות
- 2 כפות שמן זית אורגני של ליב
- 1 בצל לבן קלוף וחתוך גס
- 3 שיני שום קלופות של ליב
- גבעול תימין- עלים בלבד
- משקה שקדים
- גבינה בסגנון פטה
- מלח ופלפל
אופן הכנה
בסיר עם שמן זית מאדים את הבצל עד שקיפות ומוסיפים את שיני השום, העדשים וגבעול התימין ומכסים במים.
מבשלים עד ריכוך מלא של העדשים.
טוחנים בבלנדר את כל תכולת הסיר עד קבלת מרקם חלק.
ניתן להוסיף משקה שקדים לדילול עד קבלת המרקם הרצוי.
חותכים את הגבינה בסגנון פטה לקוביות.
מגישים את המרק בכוסות אספרסו ומניחים מעל את הפטה החתוכה.
ניתן להוסיף מיקרו עלים/ירק קצוץ ופרוסות של לחמניה קלויה בתנור עם שמן זית.