מתכון
מלבי דומדמניות אדומות
מצרכים
- למלבי
- 1 ליטר משקה שקדים בריסטה / משקה קוקוס איזולה
- 80 גרם (1/4 כוס) סירופ מייפל טבעי
- 80 גרם (1/2 כוס + 1 כף) קורנפלור
- לרוטב דומדמניות
- 250 גרם דומדמניות אדומות אורגניות מוקפאות.
- 250 גרם סוכר / סוכר קנים אורגני
- הגשה: שקית פיסטוקים קלויים.
אופן הכנה
מכינים את מלבי: שמים בסיר בינוני את משקה הקוקוס/ שקדים (שומרים כוס אחת בצד) והמייפל, מערבבים ומביאים לרתיחה תוך ערבוב.
מערבבים בקערית את המשקה ששמרנו והקורנפלור, עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
ברגע שמשקה הקוקוס שקדים שבסיר רתח, מוסיפים לסיר את תערובת הקורנפלור ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות תוך ערבוב, עד המלבי מתחיל להסמיך.
אופן הכנה רוטב דומדמניות
מבשלים יחד את הפירות והסוכר על אש נמוכה כחצי שעה או עד הסמכה. רצוי לא לערבב על מנת לא לשבור את הפרי.
ניתן לשים מעט מהנוזל על צלחת קפואה על מנת לבדוק את הסמיכות הרצויה.
לקרר בטמפרטורת החדר.
מחלקים את התערובת בין כוסות הגשה ומצננים תחילה על השיש, ולאחר מכן מעבירים למקרר לשעה לפחות.
מרכיבים את הקינוח: יוצקים בערך כף מהרוטב על המלבי, מקשטים בשקדים קצוצים, פטל טרי ועלי נענע ומגישים.