מתכון
תבשיל טופו ועדשים בקארי אדום וחלב קוקוס
מצרכים
- 1/3 חבילת טופו בטעם טבעי
- 1 כרישה כתוכה לקוביות
- 1 גזר חתוך לקוביות
- 2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
- 1/2 בטטה חתוכה לקוביות
- 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
- 3 שיני שום כתושות של ליב
- 1 סלק שלם בקליפתו
- מעט שמן קוקוס או שמן צמחי אחר
- 1 כף קארי אדום
- 1 י״ח חלב קוקוס
- מעט רוטב סויה
- 1/2 חבילת עדשים שחורות
- חופן כוסברה קצוצה
- חופן נענע קצוצה
אופן הכנה
מבשלים את העדשים השחורות בסיר עם מים עד ריכוך ומסננים.
מבשלים את הסלק בסיר עם מים עד ריכוך, קולפים וחותכים לקוביות.
בסיר רחב מאדים את הירקות )ללא הסלק( במעט שמן קוקוס
מגבירים את החום, מוסיפים את מחית הקארי ומטגנים קלות,מוסיפים את חלב הקוקוס, מביאים לרתיחה ומתבלים עם רוטב
סויה.
חותכים את הטופו לקוביות ומוסיפים לתבשיל.
ממשיכים לבשל עד ריכוך הירקות.
מוסיפים את העדשים המבושלות והסלק המבושל,ממשיכים לבשל מספר דקות.
מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומגישים.