מתכון
תבשיל טופו אסייתי באננס ומנגו
מצרכים
- 3 כפות שמן זית
- 1 קופסת טופו – מסונן מנוזלים
- 2 בצלים לבנים, קלופים
- 2-3 שיני שום קלופות ופרוסות
- 1/2 צ‘ילי אדום טרי חתוך דק
- 1/4 אננס טרי פרוס לקוביות
- מנגו טרי פרוס לקוביות
- 1/2 כוס בוטנים קלופים
- 4 כפות רוטב צ‘ילי מתוק
- כף שמן שומשום
- מעט מלח לפי הטעם
- עלי כוסברה – להגשה
אופן הכנה
חותכים את הבצלים והטופו לקוביות בגודל 1 ס“מ.
פורסים את השום לפרוסות וקוצצים דק את הצ‘ילי.
1/2 מחממים שמן ומטגנים את הבצלים והטופו עד שהטופו מזהיב
רצוי על אש נמוכה.
חותכים את האננס לקוביות, מוסיפים את השום, הבוטנים,
הצ‘ילי, קוביות האננס וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, במשך 10
דקות נוספות או עד שהאננס מקבל גם הוא צריבה עדינה.
מוסיפים רוטב צ‘ילי, שמן שומשום, מעט מלח ומבשלים הכל
ביחד עד שהרוטב מצטמצם. לקאת סוף הבישול מוסיפים את
המנגו ל3-4- דקות.
מגישים עם אורז וכוסברה קצוצה מעל.