מתכון
שיפודי טופו במרינדה
כמות
זמן הכנה
יום
זמן בישול
מצרכים
- להכנת המרינדה
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף שמן
- 1 כף מיץ לימון
- 2 כפות סילאן
- 1 שן שום כתושה
- 5 טיפות שמן שומשום
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה
חותכים את הטופו הרך לקוביות, מניחים על נייר סופג, לוחצים קלות לצורך הוצאת הנוזלים מקוביות הטופו.
בקערה יש לערבב את קוביות הטופו יחד עם המרינדה. להניח במקרר ל-12 שעות לפחות לספיחת טעמים.
להשחיל בשפודי העץ כ- 3-4 קוביות טופו.
על מחבת פסים חמה, יש לצלות את השפודים היטב משני הצדדים.
במהלך הצלייה יש להבריש את השיפודים במרינדה.