הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

במתכון הזה משתמשים ב:

  • ממרח שום
מתכון

שיפודי כרוב צלוי


quantity-ico.svg

כמות

time-ico.svg

זמן הכנה

cooking-time-ico.svg

זמן בישול

מצרכים

  • 1/2 כרוב סגול
  • 1/2 כרוב לבן
  • ממרח שום
  • לרוטב:
  • 1/3 כוס טחינה
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
  • מים
  • לקישוט:
  • שומשום שחור / שומשום לבן / פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה

מחממים תנור ל250 מעלות חום עליון.
חותכים את הכרוב לקוביות ומשפדים על שיפוד ברזל.‎
1/2 מברישים בנדיבות את שיפודי הכרוב בממרח שום.‎
ומכניסים לתנור לכ20- דק׳ )מסובבים את השיפוד מפעם לפעם
כדי שיצלה מכל הכיוונים(.‎
מכינים את הרוטב:‎
מוסיפים את רוטב הסויה והצ׳ילי המתוק לטחינה ומערבבים,
מוסיפים מים עד לקבלת מרקם לא מאוד סמיך, כדי שיהיה קל
למזוג אותו כרוטב על השיפוד.
מוציאים את הכרוב מהתנור
מניחים על צלחת הגשה, מוזגים את הרוטב
מקשטים בשומשום )שחור/לבן( ובפטרוזיליה קצוצה
מגישים חם