מתכון
שולבטו
מצרכים
- 1 כוס בורגול רגיל (לא דק)
- 1 כף ממרח פלפלים
- 2 כפות ממרח עגבניות
- 2-3 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות
- 2 קישואים חצויים ופרוסים דק
- 2 גזרים חצויים ופרוסים דק
- 2 בצלים לבנים קצוצים דק
- 3 שני שום קצוצות דק
- 1 כף מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- חצי כפית בהארט
- שמן זית
- להגשה:
- פטרוזילה קצוצה/ או עלי מיקרו שאוהבים וגרגרי רימון
אופן הכנה
בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל, כשהוא הופך לשקוף, מוסיפים את הקישוא,
הגזר והשום מערבבים כדקה ומוסיפים את התבלינים.
מערבבים לדקה ומוסיפים את
העגבניות מערבבים ונותנים לעגבניות להגיר נוזלים למשך 3 או 4 דקות אפשר לסגור
את הסיר בזמן הזה.
1/2 מוסיפים את הבורגול ומערבבים היטב, מוסיפים כ2- כוסות כוסות מים ,
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
זמן בישול בערך 40 דקות התבשיל מוכן כשלא נותרים מים בסיר ומנשך הבורגול – רך.
מומלץ להגיש עם פטרוזיליה קצוצה, חופן רימונים וצלוחית טחינה ליד.