מתכון
קציצות טופו חריימה
כמות
זמן הכנה
זמן בישול
20 דקות
מצרכים
- 1 חבילת טופו 300 גרם אורגני/טבעי של ליב
- 2 שיני שום של ליב
- צרור כוסברה
- שמן זית
- מלח ופלפל
- לרוטב:
- שמן זית אורגני של ליב
- גמבה אדומה חתוכה לרצועות
- פלפל ירוק חריף
- קופסה קטנה של רסק עגבניות
- 2 שיני שום
- כף פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל
- כוסברה לקישוט
אופן הכנה
במעבד מזון טוחנים את הכוסברה והשום, מוסיפים את הטופו, כף שמן זית, מלח ופלפל, טוחנים עוד מעט עד לקבלת תערובת נוחה.
יוצרים קציצות קטנות- בינוניות ומניחים על מגש תנור מרופד בנייר אפייה.
מזלפים מעל הקציצות מעט שמן זית אורגני של ליב(אפשר גם להבריש עם מברשת) ואופים על 180 מעלות למשך 15-20 דקות.
מכינים את רוטב החריימה: מחממים מחבת סוטאג’ עם שמן זית, מטגנים את הפלפלים והגמבה עד שמתרכך מעט, מוסיפים את רסק העגבניות, שום, פפריקה, מלח ופלפל.
מוסיפים 3/4 כוס מים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הקציצות לרוטב ומוסיפים כוסברה ומבשלים כמה דקות נוספות עד שהקציצות סופגות את הרוטב.
מקשטים במעט כוסברה טרייה.