מתכון
קציצות טופו ברוטב קארי
מצרכים
- 1 חבילת 500 גרם טופו של ליב
- 1 בצל קצוץ
- 4 כפות קמח חומוס
- פירה משני תפוחי אדמה
- ½ כפית גראם מסאלה
- ½ כפית זרעי כוסברה טחונים
- ½ כפית כורכום
- מעט מלח
- 1 כפית סילאן תמרים
- ניתן להוסיף שברי קשיו או צימוקים מי שאוהב
אופן הכנה
טוחנים טופו. מערבבים הכל, יוצרים קציצות ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
במחבת נפרדת מטגנים כף שמן קוקוס או שמן אחר עם ג’ינג’ר קצוץ, רבע פלפל חריף קצוץ, בצל 1 קצוץ, שתי עגבניות קצוצות במשך 3 דקות.
(חצי כפית גארם מסאלה,כורכום, זרעי כמון וכוסברה טחונים, אבקת שום מיובש, עלי קארי מיובשים (להשיג בחנויות הודיות בלבד) ומעט אבקת תבלין קארי צהוב.
לפתוח את הטעמים עם טיגון של עוד 2 דקות ואז להוסיף 2 כוסות מים רותחים ולבשל עם מכסה כרבע שעה עד שתפוחי האדמה מתרככים.
לאחר מכן להוסיף את הקציצות לערבב קלות ולבשל ביחד עוד 5 דקות עם מכסה ולכבות את האש לתת לטעמים להתחבר.
אפשר להגיש עם כוסברה טרייה קצוצה מעל.