מתכון
קלצונה איטלקי במילוי טופו ותרד
כמות
זמן הכנה
שעה
זמן בישול
20 דקות
מצרכים
- הרכיבים לבצק:
- 200 גרם קמח לבן
- 2 כפות שמן
- 1 כפית שמרים יבשים
- ½ כפית מלח
- 140 מ"ל מים
- למילוי:
- חבילת טופו אורגני של ליב
- 200 גרם תרד מבושל
- 3 כפות שמן
- 4 כפות בצל קצוץ
- 1 כפית כמון טחון
- 3 כפות ממרח שקדים
- מלח לפי הטעם
אופן הכנה
הבצק: מניחים את מרכיבי הבצק בקערה ולשים במשך כ 8-10 דקות עד לקבלת בצק חלק.
מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה למשך כשעה.
המילוי: מטגנים במחבת בצל עד להזהבה. מוסיפים כמון וטופו ומטגנים כ 5 דקות. מוסיפים את התרד ומבשלים הכל יחד 3 דקות. מסירים מהאש עד להתקררות המילוי.
מוסיפים את ממרח השקדים והמלח ומערבבים היטב.
מחלקים את הבצק ל 6 כדורים. על משטח משומן מעט, מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 2-3 מ”מ.
מניחים מעל 3 כפות גדושות של מילוי וסוגרים את הבצק לצורת חצי עיגול. מהדקים את הקצוות ומניחים בתבנית משומנת.
אופים את הקלצונה בתנור מחומם מראש ל 180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהם משחימים.