הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

  • פנקייק
  • אוכמניות אורגניות מוקפאות
  • מיקס פירות יער אורגני מוקפא
  • מתכון
  • ביצים אורגניות
מתכון

פנקייק ריקוטה ואוכמניות


quantity-ico.svg

כמות

time-ico.svg

זמן הכנה

cooking-time-ico.svg

זמן בישול

מצרכים

  • לפנקייק:
  • 200 מ”ל גבינת ריקוטה או גבינה בסגנון שמנת של ליב
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 1 ביצה L
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 40 גרם (4 כפות) קמח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 50 גרם אוכמניות קפואות
  • לאוכמניות:
  • 100 גרם אוכמניות קפואות, מופשרות
  • 1 כף אבקת סוכר

אופן הכנה

בקערה טורפים ריקוטה, סוכר, ביצה, מלח ווניל לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
מחממים מחבת עם מעט שמן זית ועוברים עם נייר סופג לשימון אחיד.
בעזרת כף יוצרים פנקייקים על גבי המחבת ומפזרים כמה אוכמניות על גבי כל פנקייק.
מכסים את המחבת ומטגנים על להבה נמוכה במשך 3-4 דקות עד שהחלק העליון מתייצב והתחתית זהובה.
הופכים את הפנקייקים בעזרת תרווד ומטגנים עוד 1-2 דקות מהצד השני (הפעם ללא מכסה).
מוציאים את הפנקייקים המוכנים ומניחים בערימה על גבי צלחת הגשה.
אוכמניות:
מחממים בקלחת קטנה חצי כוס אוכמניות עם כף אבקת סוכר עד שהאוכמניות מגירות נוזלים.
מגישים את הפנקייקים חמימים עם סירופ האוכמניות.