מתכון
פנקייקים לפסח עם תותים בננה וסילאן
מצרכים
- 1/2 1 כוסות חלב/ משקה צמחי
- 3/4 כוס קמח מצה
- 1 כף סוכר קנים
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1/4 כפית מלח דק
- 3 ביצים אורגניות ליב
- 2 כפות שמן זית ליב
- 1 כפית גדושה אבקת אפייה
-
- להגשה:
- סילאן
- תותים
- בננה
אופן הכנה
בסיר קטן מרתיחים רק 1 כוס מהחלב (שומרים את 1/2 כוס החלב הנותרת להמשך).
שמים בקערה סוכר, סוכר וניל, מלח וקמח מצה ומוזגים מעל את החלב הרותח.
מערבבים ומניחים בצד ל-5 דקות (התערובת תהפוך לבצק).מערבבים פנימה ביצים ושמן.
מוסיפים חצי כוס חלב קר (ששמרנו בצד) ואבקת אפייה וטורפים לבלילה אחידה.
מחממים מחבת על אש בינונית, משמנים במעט שמן בעזרת נייר סופג ומוזגים 2-3 כפות מהבלילה לכל פנקייק, בעזרת מצקת.
מטגנים דקה עד להזהבה, הופכים ומטגנים צד שני להזהבה. מניחים את הפנקייקים המוכנים בצלחת אחד על השני למגדל ומגישים עם תותים, בננה וסילאן.