מתכון
פיצה טבעונית
כמות
זמן הכנה
שעה
זמן בישול
25 דקות
מצרכים
- ½ 1 כוסות קמח לפיצה
- 1 כף שמרים
- ½ כפית מלח וסוכר
- 3 כפות שמן
- ½ 1 כוס מים (תתחילו עם ½ כוס ומקסימום תוסיפו עוד)
- לרוטב:
- 1 קופסת רסק עגבניות
- 2 כפות ממרח עגבניות מיובשות של ליב
- אורגנו, שום, פלפל, מלח, בצל- לפי הטעם
- גבינה טבעונית בסגנון מוצרלה של ליב
אופן הכנה
מתחילים עם הבצק.
בקערת המיקסר מניחים את כל המוצרים היבשים לבצק ומערבבים קלות.
מוסיפים את כל הרטובים וממשיכים לערבב. אם הבצק יוצא דביק מדי, אפשר להוסיף עוד כף קמח. אם הוא קשה מדי- אפשר להוסיף עוד קצת מים.
מערבבים כ- 4-6 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד.
מעבירים לקערה משומנת, ומכסים במגבת לשעה להתפחה.
מכינים את הרוטב:
במחבת קטנה מכניסים את כל חומרי הרסק ומערבבים עד לאחידות.
אחרי שעה, מחממים את התנור ל- 200 מעלות
ומתחילים לעבוד על הבצק- מחלקים לשני כדורים, מרדדים עם קצת קמח (אם הבצק דביק) ומעבירים למגש התנור.
בוזקים את הרוטב, ומפזרים מעל את הגבינה הטבעונית בסגנון מוצרלה. מוסיפים תוספות.
מכניסים לתנור ל- 15-20 דקות, או עד שהפיצה מתייצבת.
אם יש אבן שמוטה, לחמם לפני.
אפשר לזרוק כמה קוביות קרח לתנור עם הכנסת הפיצה כדי שיהיה יותר קראסט בשוליים