מתכון
פאי פילו גבינה ופירות יער
מצרכים
- 4 כפות חמאה מומסת
- 9 עלי פילו
- 1 ק״ג גבינת ריקוטה או ממרח קשיו בסגנון גבינת שמנת של ליב.
- 1/4 כוס שמנת מתוקה / צמחית
- 1/2 כוס סוכר
- 4 ביצים אורגניות שלמות
- 2 חלמונים
- 1 לימון- גרידה ומיץ
- 1 חב׳ פירות יער
- אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה
על משטח עבודה מניחים עלה פילו ומורחים בחמאה מומסת
מניחים עליו עלה נוסף מרוח בחמאה,
וחוזרים על הפעולה עם עוד 6 עלים.
מעבירים את עלי הפילו לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס״מ
שומרים בצד 2 עלים נוספים
במעבד מזון טוחנים בפולסים את גבינת הריקוטה והשמנת המתוקה
מוסיפים את הביצים, הסוכר, והלימון (מיץ וגרידה) ומעבדים בפולסים עד איחוד
מוסיפים 3/4 מתכולת קופסת פירות היער, רבע נוסף שומרים לקישוט.
שופכים את מסת הגבינה לתבנית המרופדת בעלי פילו ומשטחים
מורחים את עלי הפילו הנותרים בחמאה מומסת ומניחים מעל.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כשעה, מכבים את התנור ומשאירים בתנור עם דלת פתוחה כחצי שעה נוספת, מוציאים ומצננים לטמפרטורת חדר.
מקשטים בפירות יער, זורים מעט אבקת סוכר ומגישים.