מתכון
עוגת תפוחים סילאן וטחינה
מצרכים
- 1/2 כוס סילאן
- 1 כף רסק תפוחי עץ
- 1/2 כוס טחינה גולמית איכותית
- 2 כוסות קמח תופח
- 2 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות
- 3/4 כוס שמן
- לציפוי תפוחים מקורמלים:
- 2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות
- 1/4 כוס סוכר קוקוס או סוכר קנים
- 1/4 כוס חמאת קוקוס
- חופן פרוסות שקדים
אופן הכנה
מחממים תנור ל 180- מעלות.
מכניסים את כלי רכיבי העוגה לקערה
ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.
1/2 משמנים קלות תבנית אפייה בינונית ומניחים בעזרת כף את התערובת.
מכניסים לאפייה של כ40- דקות עד שהעוגה מתייצבת.
בודקים בעזרת החדרת קיסם לאמצע העוגה ומוודאים שיוצא נקי.
מכינים את הרוטב:
חותכים את תפוחי העץ לקוביות.
מניחים את התפוחים במחבת.
מוסיפים את שאר המצרכים, מביאים לרתיחה עדינה,
מנמיכים להבה ומבשלים עם מכסה סגור
עד שהתפוחים מתרככים אך לא רכים מדי.
מערבבים מדי פעם בזמן הבישול
מפזרים את התפוחים על העוגה ומפזרים פרוסות שקדים