הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

  • טחינה גולמית אורגנית
  • סילאן טבעי בבקבוק לחיץ
  • רסק תפוחים טבעי
מתכון

עוגת תפוחים סילאן וטחינה


quantity-ico.svg

כמות

time-ico.svg

זמן הכנה

cooking-time-ico.svg

זמן בישול

מצרכים

  • 1/2 כוס סילאן
  • 1 כף רסק תפוחי עץ
  • 1/2 כוס טחינה גולמית איכותית
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 2 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3/4 כוס שמן
  • לציפוי תפוחים מקורמלים:
  • 2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות
  • 1/4 כוס סוכר קוקוס או סוכר קנים
  • 1/4 כוס חמאת קוקוס
  • חופן פרוסות שקדים

אופן הכנה

מחממים תנור ל 180- מעלות.
מכניסים את כלי רכיבי העוגה לקערה
ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.‎
1/2 משמנים קלות תבנית אפייה בינונית ומניחים בעזרת כף את התערובת.‎
מכניסים לאפייה של כ40- דקות עד שהעוגה מתייצבת.‎
בודקים בעזרת החדרת קיסם לאמצע העוגה ומוודאים שיוצא נקי.‎
מכינים את הרוטב:‎
חותכים את תפוחי העץ לקוביות.‎
מניחים את התפוחים במחבת.‎
מוסיפים את שאר המצרכים, מביאים לרתיחה עדינה,
מנמיכים להבה ומבשלים עם מכסה סגור
עד שהתפוחים מתרככים אך לא רכים מדי.‎
מערבבים מדי פעם בזמן הבישול‎
מפזרים את התפוחים על העוגה ומפזרים פרוסות שקדים‎