אופן הכנה
מערבבים בקערה/קערת מיקסר קמח,סוכר ושמרים,מוסיפים ביצים חלב ומלח ומערבבים על מהירות איטית בערך 2 דקות עד איחוד הבצק.
תוך כדי ערבוב מוסיפים כל פעם קצת חמאה עד שהוספנו את כל החמאה לשים בערך 10 דקות עד שהבצק נראה אחיד.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים עד הכפלת הגובה או 8 שעות במקרר .
המילוי: בסיר קטן שמים אוכמניות ומיץ לימון מרתיחים עד ריכוך האוכמניות,מרסקים מעט את העיסה.
בסיר נוסף מרתיחים בערך סנטימטר מים
.
לעיסת האוכמניות מוסיפים גרידת לימון סוכר וחמאה וקורט מלח קטן,מערבבים היטב
מקציפים חלמונים בקערה טורפים לתוך עיסת האוכמניות.
בסיר נוסף מרתיחים בערך סנטימטר מים.
שופכים לקערה ושמים על סיר המים שרתחו ,תוך כדי ערבוב מומרץ עד להסמכה.
הוראות הכנה: קרם פטיסייר:
בקערה ממסים קמח במעט חלב,מוסיפים חלמונים וטורפים.בסיר בעל תחתית עבה מרתיחים את שאר החלב עם וניל והסוכר,מכבים את הגז ומערבבים בהדרגה לתוך תערובת הקמח להשוואת טמפרטורות.
מחזירים לכיריים ומסמיכים תוך כדי בחישה,מצננים,ומכסים בניילון נצמד,(לפני השימוש נוציא את מקל וניל) .
להכנת העוגה:
נקח את הבצק,נרדד מלבן באורך ובעובי התבנית. נמרח את ממרח הפטיסייר/אוכמניות נוסיף פטל על כל הקרם
נגלגל לרולדה ונחתוך באמצע (לצורה טובה יותר מומלץ להקפיא לפי שחתכנו).
נתפיח שוב כשעה עד שעתיים .
ונכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות ואופים 30 דקות עד לייצוב העוגה.