הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

  • מתכון
  • עוגה
  • קינוח
  • פטל אדום אורגני מוקפא
מתכון

עוגת שמרים קרם פטיסייר פטל ולימון

מתכון של אלישה גולן‎


quantity-ico.svg

כמות

time-ico.svg

זמן הכנה

cooking-time-ico.svg

זמן בישול

מצרכים

  • לבצק‎:
  • ‎ 540 ‎גרם קמח לבן‎ / קמח כוסמין לבן
  • ‎100 ‎ גרם סוכר‎ / סוכר קנים
  • ‎ 2 1/4 כפיות שמרים‎
  • ‎ 4 ‎ביצים‎ אורגניות
  • 1/2 כוס חלב (משקה צמחי) בטמפרטורת החדר‎
  • ‎1 1/2 ‎כפיות מלח‎
  • ‎142 ‎ גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • למילוי אוכמניות ולימון‎:
  • 1 חבילת אוכמניות קפואות‎
  • 1/4 כוס מיץ לימון‎
  • ‎2‎ כפות גרידת לימון‎
  • ‎2/3 ‎ כוס סוכר‎
  • ‎4 ‎ כפות חמאה‎
  • ‎3 ‎ חלמונים‎
  • קרם פטיסייר ופטל‎:
  • ‎1/2 ‎ ליטר חלב‎ / משקה צמחי
  • ‎50 ‎ גרם קמח‎ / כוסמין לבן
  • 4 חלמונים‎
  • מקל וניל חצוי לאורכו מגורען‎
  • ‎100 ‎גרם סוכר‎ / סוכר קנים

אופן הכנה

מערבבים בקערה/קערת מיקסר קמח,סוכר ושמרים,מוסיפים ביצים חלב ומלח ומערבבים על מהירות ‏איטית בערך 2 דקות עד איחוד הבצק‏.
תוך כדי ערבוב מוסיפים כל פעם קצת חמאה עד שהוספנו את כל החמאה לשים בערך 10 דקות עד ‏שהבצק נראה אחיד‏‎‎‎.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים עד הכפלת הגובה או 8 שעות במקרר‎ ‏‎.
המילוי: בסיר קטן שמים אוכמניות ומיץ לימון מרתיחים עד ריכוך האוכמניות,מרסקים מעט את העיסה.‎
בסיר נוסף מרתיחים בערך סנטימטר מים
‏.
לעיסת האוכמניות מוסיפים גרידת לימון סוכר וחמאה וקורט מלח קטן,מערבבים היטב‏
מקציפים חלמונים בקערה טורפים לתוך עיסת האוכמניות‏.
בסיר נוסף מרתיחים בערך סנטימטר מים.‎
שופכים לקערה ושמים על סיר המים שרתחו ,תוך כדי ערבוב מומרץ עד להסמכה.
הוראות הכנה‎: קרם פטיסייר:
בקערה ממסים קמח במעט חלב,מוסיפים חלמונים וטורפים.בסיר בעל תחתית עבה מרתיחים את שאר ‏החלב עם וניל והסוכר,מכבים את הגז ומערבבים בהדרגה לתוך תערובת הקמח להשוואת ‏טמפרטורות‏.
מחזירים לכיריים ומסמיכים תוך כדי בחישה,מצננים,ומכסים בניילון נצמד,(לפני השימוש נוציא את מקל ‏וניל)‏‎ .
להכנת העוגה:
נקח את הבצק,נרדד מלבן באורך ובעובי התבנית. נמרח את ממרח הפטיסייר/אוכמניות נוסיף פטל על כל הקרם‏
נגלגל לרולדה ונחתוך באמצע (לצורה טובה יותר מומלץ להקפיא לפי שחתכנו)‏.
נתפיח שוב כשעה עד שעתיים .
ונכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות ואופים 30 דקות עד לייצוב העוגה. ‏