מתכון
עוגת שמן זית ולימון
מתכון של ולריה ליולינסקי
מצרכים
- 1 כוס קמח ( אפשר גם כוסמין לבן)
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/4 כפית סודה לשתייה
- 120 גרם רסק תפוחים ליב
- 1/2 כוס סוכר / סוכר קנים
- 1/3 כוס שמן זית ליב
- 1/2 גביע יוגורט
- 1 לימון
אופן הכנה
מחממים את התנור ל180 מעלות (חום רגיל).
בקערה אחת מערבבים כוס קמח, כפית אבקת אפייה ורבע כפית סודה לשתיה.
בקערה נפרדת מערבבים 120 גר רסק תפוחים עם חצי כוס סוכר, שליש כוס שמן זית, גרידה מלימון, סוחטים מיץ מאותו הלימון וחצי גביע יוגורט .
מוסיפים את התערובת היבשה לרטובה ומערבבים בעדינות רק עד לאיחוד .
מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים כחצי שעה ב180 מעלות עד שהקיסם יוצא יבש .