הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

במתכון הזה משתמשים ב:

  • מתכון
  • פרווה
  • עוגה
  • קינוח
מתכון

עוגת שמן זית ולימון

מתכון של ולריה ליולינסקי


quantity-ico.svg

כמות

time-ico.svg

זמן הכנה

cooking-time-ico.svg

זמן בישול

מצרכים

  • 1 כוס קמח ( אפשר גם כוסמין לבן)
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 120 גרם רסק תפוחים ליב
  • 1/2 כוס סוכר / סוכר קנים
  • 1/3 כוס שמן זית ליב
  • 1/2 גביע יוגורט
  • 1 לימון

אופן הכנה

מחממים את התנור ל180 מעלות (חום רגיל).
בקערה אחת מערבבים כוס קמח, כפית אבקת אפייה ורבע כפית סודה לשתיה‎‎.
בקערה נפרדת מערבבים 120 גר רסק תפוחים עם חצי כוס סוכר, שליש כוס שמן זית, גרידה מלימון, ‏סוחטים מיץ מאותו הלימון וחצי גביע יוגורט ‏‎.
מוסיפים את התערובת היבשה לרטובה ומערבבים בעדינות רק עד לאיחוד ‏.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים כחצי שעה ב180 מעלות עד שהקיסם יוצא יבש‎ .