הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

  • פרווה
  • עוגה
  • קינוח
  • דובדבן חמוץ אורגני מוקפא
  • מתכון
מתכון

עוגת ריקוטה עם שקדים ודובדבנים

המתכון של הדס חייט


quantity-ico.svg

כמות

time-ico.svg

זמן הכנה

cooking-time-ico.svg

זמן בישול

מצרכים

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 8 ‏ביצים
  • 1 חבילת גבינת ריקוטה 250 גרם / ממרח קשיו שמנת של ליב
  • 1מיכל שמנת חמוצה 200 מ‎"‎ל
  • ‏‏2 כוסות שקדים מולבנים טחונים
  • 100 גרם קורנפלור‏
  • 1 חבילת דובדבנים חמוצים מוקפאים של ליב

אופן הכנה

מערבלים במיקסר 200 גרם חמאה רכה, כוס סוכר וכפית תמצית וניל עד שמתקבל קרם‏‏.
מוסיפים 4 חלמוני ביצים ומקציפים קלות‏‏‎‎‎.
מוסיפים חבילת גבינת ריקוטה 250 גרם‎, ‎מיכל שמנת חמוצה 200 מ‎”‎ל, 2 כוסות שקדים מולבנים ‏טחונים ו-100 גרם קורנפלור‏,מערבלים עד שהתערובת אחידה. ‏‏ ‏‎.
בקערה חדשה מקציפים 4 חלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת הגבינה והשקדים‏‏‏.
לתוך תבנית משומנת עגולה מעבירים חצי מהתערובת‏.
באמצע מפזרים בנדיבות דובדבנים מוקפאים אורגניים ליב. חשוב לא לשים בשוליים. מעל שופכים את ‏החצי השני של התערובת ומיישרים
אופים שעה בתנור ב-160 מעלות.
מצננים ומגישים בטמפרטורת החדר