מתכון
עוגת ריקוטה עם שקדים ודובדבנים
המתכון של הדס חייט
מצרכים
- 200 גרם חמאה רכה
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 8 ביצים
- 1 חבילת גבינת ריקוטה 250 גרם / ממרח קשיו שמנת של ליב
- 1מיכל שמנת חמוצה 200 מ"ל
- 2 כוסות שקדים מולבנים טחונים
- 100 גרם קורנפלור
- 1 חבילת דובדבנים חמוצים מוקפאים של ליב
אופן הכנה
מערבלים במיקסר 200 גרם חמאה רכה, כוס סוכר וכפית תמצית וניל עד שמתקבל קרם.
מוסיפים 4 חלמוני ביצים ומקציפים קלות.
מוסיפים חבילת גבינת ריקוטה 250 גרם, מיכל שמנת חמוצה 200 מ”ל, 2 כוסות שקדים מולבנים טחונים ו-100 גרם קורנפלור,מערבלים עד שהתערובת אחידה. .
בקערה חדשה מקציפים 4 חלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת הגבינה והשקדים.
לתוך תבנית משומנת עגולה מעבירים חצי מהתערובת.
באמצע מפזרים בנדיבות דובדבנים מוקפאים אורגניים ליב. חשוב לא לשים בשוליים. מעל שופכים את החצי השני של התערובת ומיישרים
אופים שעה בתנור ב-160 מעלות.
מצננים ומגישים בטמפרטורת החדר