מתכון
עוגת פיסטוק ודובדבן חמוץ
מצרכים
- 1/2 כוס שמן
- 200 גרם סוכר
- 3 ביצים אורגניות של ליב
- קורט מלח
- קורט הל
- 1/4 כוס חלב או משקה צמחי
- כוס וחצי קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 כפות מחית פיסטוק
- קופסת דובדבן חמוץ מוקפא
- 100 גר׳ שוקולד לבן
- חופן שבבי פיסטוק לקישוט
אופן הכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבנית.
מפשירים את קופסת הדובדבנים במסננת נירוסטה (להגרת הנוזלים המיותרים).
בקערה גדולה טורפים שמן, סוכר, ביצים, מלח, וניל וחלב לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שהמסה אחידה.
מוסיפים לקערה את מחית הפיסטוק ומערבבים.
מוסיפים לקערה את מחית הפיסטוק ומערבבים.
מוסיפים את הדובדבנים שסוננו ומקפלים בעדינות.
יוצקים את התערובת לתבנית.
אופים במשך 45-50 דקות או עד שהעוגה זהובה מאוד.
ממיסים את השוקולד לבן ומורחים על העוגה.
מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.