מתכון
עוגת ט”ו בשבט עם תפוחים ופירות מיובשים
מצרכים
- 2 ביצים אורגניות גודל L של ליב
- 3/4 כוס סוכר קנים אורגני
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס סילאן אורגני ליב
- 1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1 כוס קמח לבן רגיל
- 1/4 כוס קמח כוסמין מלא
- 1 כפית אבקת קינמון
- 225 גרם רסק תפוחים טבעי ליב
- 2 חב׳ פירות מיובשים בהקפאה (1 תפוחים ו-1 אגסים) ליב
- חופן פיסטוק קצוץ
אופן הכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
בקערה מערבבים קמח לבן, קמח מלא, אבקת סודה לשתייה, פירות מיובשים בהקפאה וקינמון.
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר למשך 2-3 דקות.
מוסיפים שמן וסילאן וממשיכים להקציף עוד כדקה.
מאטים את מהירות המיקסר ומוסיפים רסק תפוחים, ואת תערובת הקמח והיבשים, מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מעבירים לתבנית.
אופים כ-40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים מעט ומגישים עם פיסטוק קצוץ מעל.