הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

  • סילאן טבעי בבקבוק לחיץ
  • חטיף אגס מיובש בהקפאה
  • חטיף תפוח מיובש בהקפאה
  • רסק תפוחים טבעי
  • ביצים אורגניות
מתכון

עוגת ט”ו בשבט עם תפוחים ופירות מיובשים


quantity-ico.svg

כמות

time-ico.svg

זמן הכנה

cooking-time-ico.svg

זמן בישול

מצרכים

  • 2 ביצים אורגניות גודל L של ליב
  • 3/4 כוס סוכר קנים אורגני
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס סילאן אורגני ליב
  • 1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1 כוס קמח לבן רגיל
  • 1/4 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת קינמון
  • 225 גרם רסק תפוחים טבעי ליב
  • 2 חב׳ פירות מיובשים בהקפאה (1 תפוחים ו-1 אגסים) ליב
  • חופן פיסטוק קצוץ

אופן הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
בקערה מערבבים קמח לבן, קמח מלא, אבקת סודה לשתייה, פירות מיובשים בהקפאה וקינמון.
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר למשך 2-3 דקות.
מוסיפים שמן וסילאן וממשיכים להקציף עוד כדקה.
מאטים את מהירות המיקסר ומוסיפים רסק תפוחים, ואת תערובת הקמח והיבשים, מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מעבירים לתבנית.
אופים כ-40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים מעט ומגישים עם פיסטוק קצוץ מעל.