מתכון
עוגה בחושה על בסיס רסק תפוחים ופירות קפואים
כמות
זמן הכנה
זמן בישול
45-55 דקות
מצרכים
- 3 ביצים L.
- ½ כוס שמן.
- ½ כוס סוכר.
- 1/4 כוס סילאן טבעי.
- 2 חבילות רסק תפוחים עם קינמון של ליב.
- ½ כפית מחית וניל.
- 1 שקית אבקת אפייה.
- ½ 1 כוסות קמח לבן מנופה.
- 1/4 כפית מלח.
- 1 כוס פירות יער.
- 1 כף קמח לבן.
אופן הכנה
טורפים בקערה את הביצים בעזרת מטרפה/ מיקסר
מוסיפים את הסוכר וטורפים היטב לתערובת תפוחה מעט.
מוסיפים את השמן, רסק התפוחים, הסילאן ומחית הוניל וטורפים.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבב רק עד לאיחוד.
בקערה קטנה מערבבים את הפירות הקפואים עם כף קמח לבן, מוסיפים לבלילת העוגה ומערבבים בעדינות.
מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה ומשמנים מעט. מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את השקדים הפרוסים.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות סטטי (לא טורבו) 45-55 דקות (עד שנועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא לח).
כשהעוגה מוכנה נוציא אותה לשיש לצינון ונפזר מעל אבקת סוכר.