מתכון
סלט אטריות שעועית עם טופו
מצרכים
- 1/2 חבילת אטריות שעועית מושרית במים
- מעט פלפל צ'ילי אדום חתוך לטבעות דקות
- 2 כפות שמן זית אורגני של ליב
- חבילת טופו מושרת ברוטב:
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ.
- 2 כפות חומץ.
- 2 וחצי כפות סויה
- 2 כפות מירין
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 כפית סוכר חום
- 5 כפות מים
- 1/4 לימון סחוט
- חופן פולי סויה אורגניים מוקפאים של ליב
- חופן שעועית ירוקה אורגנית מוקפאת של ליב
- 2 גזרים חתוכים לג'וליאנים
- חופן כוסברה
- מעט נענע
- בצל ירוק
- בצל סגול
- מעט בזיליקום
- ניתן להוסיף:
- שומשום, מלפפון, אצות, בוטנים
אופן הכנה
תחילה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב להשריית הטופו.
חותכים את הטופו לקוביות של 1-2 ס”מ ומניחים בתוך הרוטב לספיגת טעמים.
משרים את אטריות השעועית במים חמים ל15 דקות עד שהן מתרככות וחותכים בעזרת מספריים לאורך הרצוי.
חותכים את הגזרים והמלפפונים לג’וליאנים ארוכים.
מסננים את הטופו מהרוטב ושומרים את הרוטב בצד.
במחבת עם 2 כפות שמן צורבים את הטופו מכל הצדדים ומוציאים להצטננות.
מערבבים בקערה רחבה את הירקות, עשבי התיבול, פולי הסויה, אטריות השעועית, הטופו ואת הרוטב שהכנו.
– מקשטים בטבעות צ’ילי אדום ובוטנים גרוסים.