מתכון
סלק ופטה טבעונית
כמות
זמן הכנה
4 שעות
זמן בישול
45 דקות
מצרכים
- סלק אורגני מבושל
- גבינת טבעונית בסגנון פטה של ליב
- קפואים:
- 4 כפות סילאן של ליב
- 2 כפות שמן זית אורגני של ליב
- 2 כפות סוכר חום
- מלח, פלפל
- 1 כף מיץ לימון
אופן הכנה
חותכים את הסלק לקוביות של 2:2.
מכינים את הרוטב בכלי עמוק ומכניסים את קוביות הסלק לתוך הרוטב.
חשוב שהרוטב יעטוף את כל הסלק, ולהשרות ל- 3-4 שעות.
לחמם תנור ל- 180 מעלות, להעביר את הסלקים למגש ולכסות בנייר כסף.
לבשל בתנור ל- 45 דקות מכוסה.
אחרי הכנה, כשהריח עוטף את הבית, להעביר לכלי ההגשה ולגרד מעל גבינה טבעונית בסגנון פטה.
אפשר להוסיף אורוגולה/ פיצוחים לקישוט