מתכון
סוכריות טופו וסילאן
מצרכים
- ½ חבילה עלי פילו
- 300 גרם (קוביית) טופו
- סילאן
- 100 גר׳ אגוזים טחונים
- שמן זית להברשה
- פיסטוקים טחונים להגשה
אופן הכנה
חותכים את קוביית הטופו לאצבעות של כ-1 על 1 ס״מ.
טובלים את האצבעות בצלוחית עם סילאן ודואגים שהאצבעות יצופו כליל.
את האצבעות מצופות הסילאן, מניחים בצלחת ובה אגוזים טחונים ושוב מצפים מכל הכיוונים.
מוסיפים קמח ומערבבים לבצק.
מחממים תנור ל180 מעלות.
פורסים עלה פילו ומברישים אותו היטב בשמן זית.
חוצים את העלה מניחים על כל חצי אצבע טופו.
מגלגלים לסיגר כל אחד מהחצאים.
את שולי הבצק מהדקים למעין סוכריה. אפשר לקשור כל צד בחוט דקורטיבי. ממשיכים באותו אופן ומגלגלים את שאר הסיגרים.
לקישוט אפשר להוסיף שומשום לפני האפיה.
מסדרים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור.
אופים עד הזהבה.
מסדרים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור.
אופים עד הזהבה.
מוציאים מהתנור זורים פיסטוק טחון ומגישים חם.