הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

  • טבעוני
  • קינוח
  • סילאן טבעי בבקבוק לחיץ
  • טופו טבעי
  • טופו אורגני
  • פרווה
מתכון

סוכריות טופו וסילאן


quantity-ico.svg

כמות

time-ico.svg

זמן הכנה

cooking-time-ico.svg

זמן בישול

מצרכים

  • ‏½ חבילה עלי פילו
  • ‏300 גרם (קוביית) טופו
  • סילאן
  • ‏100 גר׳ אגוזים טחונים
  • שמן זית להברשה
  • פיסטוקים טחונים להגשה

אופן הכנה

חותכים את קוביית הטופו לאצבעות של כ-1 על 1 ס״מ.‏
טובלים את האצבעות בצלוחית עם סילאן ודואגים שהאצבעות יצופו כליל.‏
את האצבעות מצופות הסילאן, מניחים בצלחת ובה אגוזים טחונים ושוב מצפים מכל הכיוונים.‏
מוסיפים קמח ומערבבים לבצק.
מחממים תנור ל180 מעלות.‏
פורסים עלה פילו ומברישים אותו היטב בשמן זית.‏
חוצים את העלה מניחים על כל חצי אצבע טופו.‏
מגלגלים לסיגר כל אחד מהחצאים.
את שולי הבצק מהדקים למעין סוכריה.‏ אפשר לקשור כל צד בחוט דקורטיבי.‏ ממשיכים באותו אופן ומגלגלים את שאר הסיגרים.‏
לקישוט אפשר להוסיף שומשום לפני האפיה.
מסדרים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור.
אופים עד הזהבה.
מסדרים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור.
אופים עד הזהבה.
מוציאים מהתנור זורים פיסטוק טחון ומגישים חם.‏