מתכון
לחם טחינה וסילאן
מצרכים
- 6 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות דבש / סילאן או סוכר
- 4 ביצים מוקצפות בשלמותן
- כפית סודה לשתייה / או אבקת אפיה
- כפית מלח
- תוספות : גרעיני חמנייה/דלעת/שומשום/שקדים/אגוזים
- כף ממרח עגבניות מיובשות
אופן הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
טורפים את הביצים עד שמתקבלת בלילה תפוחה. מוסיפים את הטחינה ומקפלים אותה פנימה.
מוסיפים את התוספות ומעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
אופים כ-חצי שעה בתנור עד שמזהיב, מוציאים מהתנור מחלצים מהכלי ואופים את הלחם על רשת עוד כ-5 דק׳
כשמתקרר פורסים דק.