הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

recipe-placeholder.jpg

במתכון הזה משתמשים ב:

טחינה אורגנית

  • טחינה גולמית אורגנית
  • טחינה אורגנית משומשום מלא
  • פרווה
  • טבעוני
מתכון

כרובית מטוגנת בליווי טחינה ירוקה


quantity-ico.svg

כמות

time-ico.svg

זמן הכנה

cooking-time-ico.svg

זמן בישול

מצרכים

  • 1 ראש כרובית טריה.
  • ½ כוס טחינה אורגנית גולמית של ליב.
  • 1 שן שום כתושה.
  • חופן עלי פטרוזיליה.
  • ½ כוס מים קרים.
  • מיץ מ-½ לימון.
  • שמן זית אורגני של ליב לטיגון.
  • מלח ופלפל.

אופן הכנה

בסיר עם מים ומעט מלח מבשלים את הכרובית בשלמותה עד חצי בישול – לא רכה לגמרי (זמן הבישול משתנה לפי גודל הכרובית).
מצננים את הכרובית וחותכים לתפרחות.
מטגנים בשמן זית שחומם מראש ל-170 מעלות עד השחמה.
בכלי גבוה טוחנים בעזרת בלנדר מוט את הפטרוזיליה עם המים הקרים.
מערבבים את הטחינה הגולמית עם מיץ לימון, מי פטרוזיליה, שום כתוש, מלח ופלפל עד קבלת מסה אחידה (ניתן להוסיף מים לקבלת טחינה דלילה יותר או להוסיף טחינה, לקבלת טחינה סמיכה יותר).