מתכון
כרובית מטוגנת בליווי טחינה ירוקה
מצרכים
- 1 ראש כרובית טריה.
- ½ כוס טחינה אורגנית גולמית של ליב.
- 1 שן שום כתושה.
- חופן עלי פטרוזיליה.
- ½ כוס מים קרים.
- מיץ מ-½ לימון.
- שמן זית אורגני של ליב לטיגון.
- מלח ופלפל.
אופן הכנה
בסיר עם מים ומעט מלח מבשלים את הכרובית בשלמותה עד חצי בישול – לא רכה לגמרי (זמן הבישול משתנה לפי גודל הכרובית).
מצננים את הכרובית וחותכים לתפרחות.
מטגנים בשמן זית שחומם מראש ל-170 מעלות עד השחמה.
בכלי גבוה טוחנים בעזרת בלנדר מוט את הפטרוזיליה עם המים הקרים.
מערבבים את הטחינה הגולמית עם מיץ לימון, מי פטרוזיליה, שום כתוש, מלח ופלפל עד קבלת מסה אחידה (ניתן להוסיף מים לקבלת טחינה דלילה יותר או להוסיף טחינה, לקבלת טחינה סמיכה יותר).