הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

במתכון הזה משתמשים ב:

  • טחינה גולמית אורגנית
  • קינוח
  • טראפלס
  • טחינה אורגנית משומשום מלא
  • טבעוני
מתכון

טראפלס שוקולד וטחינה


quantity-ico.svg

כמות

time-ico.svg

זמן הכנה

cooking-time-ico.svg

זמן בישול

מצרכים

  • 200 גרם שוקולד מריר (לא מריר מידי, 60% ומטה)
  • 1 כוס טחינה אורגנית ליב
  • קורט מלח חשוב
  • ½ כוס גרעיני חמניות
  • ½ כוס גרעיני דלעת
  • ½ כוס שומשום
  • ½ כוס שקדים גרוסים
  • ½ כוס פיסטוקים

אופן הכנה

מכינים תבנית נייר חד פעמית (אפשר תבנית אינגליש קייק)
במחבת גדולה ללא שמן קולים את הגרעינים/שומשום/שקדים על אש בינונית תוך שמירה הדוקה וערבוב מתמיד עד שהם מזהיבים ומתפצפצים.
ממיסים את השוקולד: קוצצים אותו דק דק ושמים בקערה המתאימה למיקרוגל. מחממים בפולסים של 20 שניות עם ערבוב בין המסה המסה.
כשהשוקולד נמס לגמרי מוסיפים את הטחינה ואת המלח ומערבבים היטב.
מוסיפים את האגוזים.
מוזגים את השוקולד-טחינה לתבנית
מעבירים את התבנית למקפיא לכ-4 שעות או למקרר ללילה,
מוציאים את טבלת השוקולד ובעזרת סכין חדה וגדולה חותכים לקוביות.
שומרים בהקפאה או בקירור.
מצפים באבקת קקאו איכותית ומגישים