מתכון
טופו עם ירקות מוקפצים בסגנון אסייתי
כמות
זמן הכנה
35
זמן בישול
10
מצרכים
- 1 חבילת 300 גרם טופו טבעי של ליב
- 3 כפות רוטב סויה
- ½ 1 כף רוטב טריאקי
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- מלח ופלפל לפי הטעם.
- שום כתוש
- 1 כפית שמן
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 4 גזרים
- 1 כרוב קטן קצוץ דק
- 1 קופסת נבטים סיניים
- 1 קופסת פטריות שמפיניון פרוסות
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 כפית זנגוויל טרי מגורד
- מספר טיפות טבסקו
אופן הכנה
משרים את הטופו במשרה הסויה, הטריאקי, השום והתבלינים, למשך כחצי שעה.
במחבת ווק גדולה מחממים כפית שמן ומאדים את הבצל.
מקפיצים ומאדים קלות את הירקות במחבת הווק.
מוציאים את הטופו מהמשרה ומשחימים אותו במחבת הווק.
מוסיפים את נוזלי המשרה למחבת בתוספת שמן השומשום, כף סויה, זנגוויל וטבסקו ומערבבים הכל.
מגישים חם.