הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

  • טופו טבעי
  • טופו אורגני
  • טבעוני
מתכון

חורטה עם טופו


quantity-ico.svg

כמות

time-ico.svg

זמן הכנה

cooking-time-ico.svg

זמן בישול

מצרכים

  • 1/2 קילוגרם עלי תרד טורקי
  • צרור עלי מנגולד
  • צרור עלי קייל
  • כוס שמן זית
  • 4 בצלים לבנים קצוצים
  • כרשה פרוסה דק
  • 3 שיני שום של ליב כתושות
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1/4 כוס יין לבן
  • כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מיץ לימון סחוט מ-3 לימונים
  • להגשה
  • 50 גרם טופו ליב חתוך לקוביות
  • כף שקדים מולבנים קלויים במחבת ללא שומן
  • 1/4 כוס שמן זית
  • למשרה של הטופו
  • 2 שיני שום
  • לימון
  • שמן זית
  • מלח
  • סומק

אופן הכנה

משרה לטופו: בכלי סגור להכניס את הטופו חתוך לקוביות, מוסיפים 2-3 שיני שום כתושות, מיץ לימון, שמן זית סומק
ומלח (לפי הטעם)
מערבבים הכל ביחד ומניחים לעמוד במקרר, לפחות לשעתיים.
שוטפים את העלים הירוקים.
מחממים את שמן הזית בסיר גדול, מוסיפים את הבצל והכרישה ומאדים עד שהם הופכים שקופים.
מוסיפים את השום ואת כל העלים, עשבי התיבול והבצל הירוק.
מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את היין ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות, עד שהירקות רכים מאוד ומתאחדים למחית.
מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
מעבירים לכלי הגשה, מפזרים מלמעלה את הטופו, שמן הזית והשקדים.