מתכון
גלילי חציל ממולאים בטופו של ליב ותבלינים
כמות
זמן הכנה
20 דקות
זמן בישול
20 דקות
מצרכים
- 1 חציל גדול
- 2/3 חבילת טופו
- ½ כוס שמן זית
- 1 כף בהרט
- מלח ופלפל
- פטרוזיליה
- פלפל מדגסקר אדום
אופן הכנה
מורידים את ראש החציל ופורסים את החציל לאורך בעובי של כ-1 ס״מ.
מניחים את פרוסות החציל על מגש אפיה עם נייר אפיה, מורחים בשמן זית ומפזרים מלח ופלפל.
צולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד ריכוך וקבלת צבע קל.
חותכים את הטופו לרצועות ומשרים ב-2 כפות שמן זית ובהרט במשך כ-20 דקות.
במחבת חמה על אש גבוהה מטגנים את הטופו מכל הצדדים.
מניחים את פרוסות החציל עם הצד השחום כלפי מטה, מניחים ״מקל״ טופו מטוגן בבסיס החציל.
מגלגלים לכיוון ראש החציל ומגישים. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ופלפל מדגסקר אדום.