הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

במתכון הזה משתמשים ב:

  • מתכון
  • עוגה
  • קינוח
  • תות שדה אורגני מוקפא
מתכון

גאלט תותים


quantity-ico.svg

כמות

time-ico.svg

זמן הכנה

cooking-time-ico.svg

זמן בישול

מצרכים

  • לבצק גאלט
  • 150 גר׳ קמח כוסמין
  • 150 גר׳ קמח רגיל
  • 200 חמאה /חמאה טבעונית קרה חתוכה לקוביות
  • 70 מל' מים קרים
  • לקרם שקדים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם סוכר קנים
  • 1 ביצה אורגנית
  • 100 גרם שקד טחון
  • 1 כף קורנפלור/קמח
  • מעט גרידת לימון
  • 1 קופסת תותים אורגנים מוקפאים של ליב

אופן הכנה

במעבד מזון עבדים בפולסים את הקמח והחמאה עד קבלת פירורים.
מוסיפים את המים וממשיכים עם הפולסים עד קבלת בצק.
מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים בין ניירות אפיה לעובי של מ״מ.
מקציפים יחד את החמאה והסוכר. ‏‏
מוסיפים ביצה וגרידת לימון וממשיכים להקציף עד איחוד.
מערבבים יחד את חומרי הגלם היבשים ומוסיפים.
‏‏מערבבים עד איחוד. ‏‏
מחלקים את הקרם ל-3 ומורחים על גבי הבצק המרודד ושומרים 3 ס״מ טבעת חיצונית ללא קרם. ‏‏
מניחים על הקרם תותים פרוסים. ‏‏
מקפלים את הקצוות הלא מרוחות. ‏‏
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. ‏‏