מתכון
גאלט תותים
מצרכים
- לבצק גאלט
- 150 גר׳ קמח כוסמין
- 150 גר׳ קמח רגיל
- 200 חמאה /חמאה טבעונית קרה חתוכה לקוביות
- 70 מל' מים קרים
-
- לקרם שקדים
- 100 גרם חמאה רכה
- 100 גרם סוכר קנים
- 1 ביצה אורגנית
- 100 גרם שקד טחון
- 1 כף קורנפלור/קמח
- מעט גרידת לימון
-
- 1 קופסת תותים אורגנים מוקפאים של ליב
-
אופן הכנה
במעבד מזון עבדים בפולסים את הקמח והחמאה עד קבלת פירורים.
מוסיפים את המים וממשיכים עם הפולסים עד קבלת בצק.
מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים בין ניירות אפיה לעובי של מ״מ.
מקציפים יחד את החמאה והסוכר.
מוסיפים ביצה וגרידת לימון וממשיכים להקציף עד איחוד.
מערבבים יחד את חומרי הגלם היבשים ומוסיפים.
מערבבים עד איחוד.
מחלקים את הקרם ל-3 ומורחים על גבי הבצק המרודד ושומרים 3 ס״מ טבעת חיצונית ללא קרם.
מניחים על הקרם תותים פרוסים.
מקפלים את הקצוות הלא מרוחות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.