הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

  • טבעוני
  • שיני שום אורגני שלמות קלופות ומוקפאות
  • טופו טבעי
  • שום כתוש אורגני מוקפא
  • טופו אורגני
מתכון

בודהה‎ ‎בול‎ ‎עם‎ ‎טופו‎ ‎צלוי‎ ‎וטחינת‎ ‎מיסו


quantity-ico.svg

כמות

time-ico.svg

זמן הכנה

cooking-time-ico.svg

זמן בישול

מצרכים

  • לטחינת‎ ‎המיסו‎:‎
  • ‏½ ‏‎ ‎כפית‎ ‎שום‎ ‎כתוש ליב
  • ‏1 כפית‎ ‎פטרוזיליה‎ ‎קצוצה
  • ‏1 ½ כף‎ ‎מיסו
  • ‏3‏‎ ‎כפיות‎ ‎לימון
  • ‏1 כפית‎ ‎מייפל
  • ‏½ ‏‎ ‎כפית‎ ‎חרדל
  • ‏¼ ‏‎ ‎כוס‎ ‎טחינה אורגנית של ליב
  • כ ‏‎-‎‏1/4‏‎ ‎כוס‎ ‎מים
  • לטופו
  • ‏300‏‎ ‎גרם טופו טבעי/אורגני של ליב
  • ‏5 כפות‎ ‎רוטב‎ ‎טריאקי
  • ‏½ ‏‎ ‎כוס‎ ‎שמן‎ ‎זית
  • ‏3‏‎ ‎שיני‎ ‎שום של ליב
  • שומשום‎ ‎שחור‎ ‎לזריה‎ ‎מעל

אופן הכנה

חותכים‎ ‎את‎ ‎הטופו‎ ‎לקוביות‎.‎
פורסים‎ ‎את‎ ‎שיני‎ ‎השום‎ ‎לפרוסות‎ ‎דקות‎.‎
מכינים‎ ‎משרה‎ ‎מהטריאקי‎ ‎ומשמן‎ ‎הזית‎, ‎מכניסים‎ ‎את‎ ‎שיני‎ ‎השם‎ ‎והטופו‎ ‎ומשאירים‎ ‎במקרר‎ ‎למשך‎ ‎כמה‎ ‎שעות‎.‎
לערבב‎ ‎היטב‎ ‎את‎ ‎כל‎ ‎חומרי‎ ‎הטחינה‎ ‎ולצקת‎ ‎לצלוחית‎.‎
מסדרים‎ ‎בצלחת‎: ‎קילופי‎ ‎גזר‎, ‎זוקיני‎ ‎חתוך‎ ‎לגפרורים‎, ‎אדממה‎, ‎אורז לבן‎, ‎צנוניות‎, ‎חופן‎ ‎בוטנים‎, ‎אורז‎ ‎מלא‎ ‎ואת‎ ‎קוביות‎ ‎הטופו‎ ‎עם‎ ‎שומשום‎ ‎שחור‎ ‎מעל‎. ‎
ממקמים‎ ‎את‎ ‎צלוחית‎ ‎טחינת‎ ‎המיסו.
ומגישים‎ ‎באהבה‎.‎