מתכון
בודהה בול עם טופו צלוי וטחינת מיסו
מצרכים
- לטחינת המיסו:
- ½ כפית שום כתוש ליב
- 1 כפית פטרוזיליה קצוצה
- 1 ½ כף מיסו
- 3 כפיות לימון
- 1 כפית מייפל
- ½ כפית חרדל
- ¼ כוס טחינה אורגנית של ליב
- כ -1/4 כוס מים
- לטופו
- 300 גרם טופו טבעי/אורגני של ליב
- 5 כפות רוטב טריאקי
- ½ כוס שמן זית
- 3 שיני שום של ליב
- שומשום שחור לזריה מעל
אופן הכנה
חותכים את הטופו לקוביות.
פורסים את שיני השום לפרוסות דקות.
מכינים משרה מהטריאקי ומשמן הזית, מכניסים את שיני השם והטופו ומשאירים במקרר למשך כמה שעות.
לערבב היטב את כל חומרי הטחינה ולצקת לצלוחית.
מסדרים בצלחת: קילופי גזר, זוקיני חתוך לגפרורים, אדממה, אורז לבן, צנוניות, חופן בוטנים, אורז מלא ואת קוביות הטופו עם שומשום שחור מעל.
ממקמים את צלוחית טחינת המיסו.
ומגישים באהבה.