הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

  • טבעוני
  • טופו טבעי
  • שום כתוש אורגני מוקפא
  • טופו אורגני
  • מתכון
  • פרווה
מתכון

ארטישוק ממולא


quantity-ico.svg

כמות

time-ico.svg

זמן הכנה

cooking-time-ico.svg

זמן בישול

מצרכים

  • 1 ‎‏שקית לבבות/תחתיות ארטישוק קפואות
  • 300 גרם עדשים מבושלות וטחונות
  • 1 חבילת טופו בטעם טבעי של ליב, מגורג על פומפיה.
  • 100 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים
  • 100 גרם קמח שקדים
  • מלח/פלפל לפי הטעם
  • לרוטב:‏
  • 1 ‎כף שמן זית של ליב
  • 1 ‎בצל לבן קצוץ
  • 2 ‎‏ שיני שום פרוסות
  • 1 ‎‏ לימון- גרידה ומיץ בנפרד
  • קורט כורכום
  • מלח ופלפל
  • עלי נענע קצוצים

אופן הכנה

מכינים את תערובת הקציצות- מערבבים את כל חומרי המילוי.
מעצבים קציצות ומכניסים לתחתיות ‏הארטישוק‎.‎
לרוטב‎: ‎
בסיר עם שמן מאדים את הבצל עד שקיפות,
מוסיפים את השום ומערבבים,
מוסיפים את גרידת הלימון, המלח, הפלפל והכורכום ומערבבים
מכניסים את הארטישוק הממולא ומוסיפים מים כד כדי חצי מגובה הארטישוק
מביאים לרתיחה ומתקנים טעמים.
מוסיפים את המיץ לימון ומבשלים מכוסה עד ריכוך מלא של הארטישוק
מגישים עם עלי נענע קצוצים.