מה אנחנו יודעים על מנגו?
מה אנחנו יודעים על מנגו?
מנגו הוא פרי טרופי עם טעם מתוק ועשיר, נחשב לאחד הפירות הטעימים ביותר. מקור המנגו במיאנמר, הודו, בנגלדש ומדינות דרום מזרח אסיה.
נחשב ל”מלך הפירות” והוא פרי לאומי של פקיסטן, הפיליפינים והודו, והעץ הלאומי של בנגלדש.
והוא מלווה במספר מיתוסים ואגדות.

מה אנחנו יודעים על מנגו
מנגו נחשב ל”מלך הפירות” והוא פרי לאומי של פקיסטן, הפיליפינים והודו, והעץ הלאומי של בנגלדש.
מקור המנגו:
מקור המנגו במיאנמר, הודו, בנגלדש ומדינות דרום מזרח אסיה.
מנגו הוא פרי טרופי עם טעם מתוק ועשיר, נחשב לאחד הפירות הטעימים ביותר.
היתרונות הבריאותיים של המנגו:
המנגו וסוכרתיים.
עלי המנגו טובים לאיזון רמת האינסולין בדם. אפשר להרתיח עלי מנגו במים, לתת לתערובת להספג היטב במשך הלילה ובבוקר לשתות את התמצית המסוננת. פרי המנגו בעל אינדקס גלקימי נמוך, לכן כמות מבוקרות בצריכת המנגו לא יקפיצו את רמת הסוכר שלך.
מנגו וירידה במשקל.
הבשר וקליפת המנגו מכילים פיטוכימיקלים הנקראים פוליפנולים. הם יכולים להוריד את כמות השומן שנוצרת בגוף, מה שגורם לתאי השומן להתכווץ. בנוסף, מחקרים מראים שפוליפנולים מגבירים את שריפת השומנים, מה שמוביל לירידה במשקל.
מנגו טוב לעור שלנו.
הרכיבים האנטי-דלקתיים באוכמניות תורמים לחיזוק המערכת החיסונית והגנה מפני זיהומים.
כשילוב מנגו בדיאטה שלך היא דרך מצוינת לתמוך בבריאות העור מכיוון שהוא עשיר בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. הם עשירים בוויטמין C, התומכים בייצור הקולגן הטבעי של הגוף שלך. תכולת נוגדי החמצון הגבוהה מונעת גם נזקי שמש והזדקנות מוקדמת של העור.
המנגו גם מנקה את העור עמוק בפנים, מטפל בנקבוביות.
מנגו עוזר להילחם בגלי החום בהריון ובגיל המעבר.
מדענים הוכיחו כי המנגו מסייע משמעותית בהעלמת ודיכוי גלי חום שעשויים להפריע מאוד במהלך גיל המעבר אצל נשים. כמו כן, גלי חום נפוצים אצל נשים הרות ולכן שתיית מיץ מנגו עוזרת בקירור הגוף ומעלימה את תחושת החום העזה.
מערכת העיכול.
בזכות הסיבים התזונתיים ואנזימי העיכול שאחראים על פירוק חלבונים, המנגו מסייע בשמירה על תפקוד תקין של מערכת העיכול, ותורם לפירוק המזון ולמניעת סימפטומים כגון עצירות, נפיחות וגזים.
ערך תזונתי ל-100 גרם
– קלוריות (אנרגיה): 65
– חלבונים (גרם): 0.51
– פחמימות (גרם): 17
– מתוכן סוכרים (גרם): 14.8
– שומנים (גרם): 0.27
– כולסטרול (מ”ג): 0
– נתרן (מ”ג): 2
– סיבים תזונתיים (גרם): 1.8
– מים (גרם): 81.7
– ויטמין A (מק”ג): 38
– סה”כ ויטמין B (מ”ג): 1.007
– ויטמין C (מ”ג): 27.7
– ויטמין E (מ”ג): 1.12
– ויטמין K (מק”ג): 4.2
– סידן (מ”ג): 10
– ברזל (מ”ג): 0.13
– מגנזיום (מ”ג): 9
– זרחן (מ”ג): 11
– אבץ (מ”ג): 0.04
– אשלגן (מ”ג): 156
מנגו בתרבויות שונות ברחבי העולם:
בהודו, המנגו נחשב לסמל של אהבה ופריון ומופיע בסיפורים רבים של המיתולוגיה ההודית. עץ המנגו נחשב למקודש בדת ההינדואיזם, ופירותיו משמשים בטקסים דתיים וחגיגות. ישנם גם אמונות שהמנגו מביא מזל ובריאות.
בדרום אסיה, המנגו נחשב לסמל של הכנסת אורחים ולעתים קרובות משמשים כמתנות לקבלת אורחים.
בתאילנד משתמשים במנגו הירוק במנות מסורתיות כמו סלט מנגו.
במקסיקו, מנגו נאכל עם פלפל חריף ומיץ לימון, ובפיליפינים, מנגו הוא חלק מהמאכל המסורתי הלאומי, הלוטו.
במסורת הבודהיסטית, ישנם סיפורים שבהם הבודהה מדריך את תלמידיו תחת עץ מנגו. כמו כן, ישנם סיפורים עממיים רבים שבהם המנגו משמש כמטאפורה לחוכמה, עושר ופריון.
בעולם מאמינים כי כוס מלאה במנגו, מספקת לגופכם רבע מהצריכה היומית המינימלית המומלצת של ויטמינים.
קראו גם – סלט חסה ופירות יבשים | חטיף מנגו מיובש בהקפאה
* המידע והתכנים באתר אינם מהווים חוות דעת רפואית או תחליף רפואי להתייעצות עם רופא. כל חומר המופיע באתר זה הינו אינפורמטיבי בלבד ואין לראות בו בדרך כלשהי יעוץ רפואי ו/או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול. השרותים והמידע באתר זה הינם כלליים ולא ניתן להתאימם באופן פרטני לצרכיו של כל אדם ואדם ועל כן ולצורך קבלת טיפול רפואי ו/או יעוץ אישי יש לפנות לרופא.