מה אנחנו יודעים על ליצ’י?
מה אנחנו יודעים על ליצ’י?
מקור: הליצ’י מגיע מסין וגודל כבר מעל 2,000 שנה. כיום, מגדלים אותו גם בישראל!
הליצ’י הוא פרי טרופי ייחודי ומזין, בעל היסטוריה תרבותית עשירה ויתרונות בריאותיים רבים. בין אם אתם נהנים ממנו טרי או מיובש, הליצ’י הוא תוספת בריאה וטעימה לתפריט היומי שלכם.
ארומה: לליצ’י ארומה ייחודית ומתקתקה המשלבת ניחוחות של פרחים ופירות.

מה אנחנו יודעים על ליצ’י?
מקור הליצ’י:
הליצ’י (Litchi chinensis) הוא פרי טרופי שמקורו בדרום סין, שם הוא גודל במשך יותר מ-2,000 שנה. הפרי התפשט בהדרגה למדינות אחרות בדרום-מזרח אסיה ולאזורים נוספים בעולם עם אקלים מתאים, כמו הודו, תאילנד, וייטנאם והפיליפינים.
בשנים האחרונות, גידול הליצ’י התרחב גם לאזורים עם אקלים סובטרופי כמו פלורידה וקליפורניה בארצות הברית.
כיום מגדלים ליצ’י גם בישראל. האקלים הסובטרופי המתון בישראל מתאים לגידול ליצ’י, במיוחד באזורי החוף והגליל.
העונה העיקרית לקטיף ליצ’י בישראל היא בין יוני לאוגוסט, כאשר הפירות מגיעים לשיא בשלותם.
גידול הליצ’י בישראל מספק פירות איכותיים לשוק המקומי ולעיתים גם ליצוא.
היתרונות הבריאותיים של הליצ’י:
הליצ’י הוא פרי עשיר בנוגדי חמצון, במיוחד ויטמין C, שמסייע במניעת נזקי חמצון לתאים ומפחיתים סיכון למחלות כרוניות כמו מחלות לב וסרטן.
שיפור המערכת החיסונית: תכולת הוויטמין C הגבוהה תורמת לחיזוק המערכת החיסונית ולהגנה מפני זיהומים.
תמיכה במערכת העיכול: הסיבים התזונתיים בליצ’י מסייעים בשמירה על מערכת עיכול תקינה ומונעים עצירות.
שמירה על עור בריא: נוגדי החמצון בליצ’י תורמים לשמירה על עור בריא ומפחיתים הופעת קמטים וסימני הזדקנות.
הפחתת דלקות: נוגדי החמצון מסייעים בהפחתת דלקות בגוף, מה שעשוי להועיל במצבים כמו דלקת פרקים.
100 גרם ליצ’י מכילים:
66 קלוריות.
16.5 גרם פחמימות .
1.3 גרם סיבים תזונתיים.
0.8 גרם חלבון.
סוכרים: 15.2 גרם
ויטמין C (119% מהכמות היומית המומלצת)
ויטמין B6 (5% מהכמות היומית המומלצת)
נחושת: (10% מהכמות היומית המומלצת)
אשלגן: (5% מהכמות היומית המומלצת)
ליצ’י בתרבויות שונות ברחבי העולם:
אמונות סיניות: בסין העתיקה, הליצ’י נחשב לפרי של אלמוות ואהבה. ישנם סיפורים על כך שקיסרים היו שולחים פרי ליצ’י יקר ערך כמתנה
לשליטים אחרים כדי להראות ידידות וכבוד.
אמונות הינדיות: בהודו, הליצ’י נחשב לפרי מקודש ויש המאמינים שיש לו תכונות רוחניות ויכולת לטהר את הגוף והנפש.
במערב: הליצ’י הפך לפופולרי בעשור האחרון בזכות טעמו המיוחד ויתרונותיו הבריאותיים. הפרי נמצא בשימוש בקינוחים, משקאות ורטבים. בנוסף, הליצ’י נתפס לעיתים קרובות כסמל לאקזוטיות ולבריאות טובה.
קראו גם – חטיף ליצ’י מיובש בהקפאה | סלט חסה ופירות יבשים
* המידע והתכנים באתר אינם מהווים חוות דעת רפואית או תחליף רפואי להתייעצות עם רופא. כל חומר המופיע באתר זה הינו אינפורמטיבי בלבד ואין לראות בו בדרך כלשהי יעוץ רפואי ו/או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול. השרותים והמידע באתר זה הינם כלליים ולא ניתן להתאימם באופן פרטני לצרכיו של כל אדם ואדם ועל כן ולצורך קבלת טיפול רפואי ו/או יעוץ אישי יש לפנות לרופא.